macOS Monterey vám umožňuje vymazat Mac bez nutnosti přeinstalovat operační systém

Je to pár dní, co Apple oznámil Mac OS MontereyA pokračujeme ve výzkumu nových funkcí, které nebyly zmíněny během klíčového slova WWDC, včetně pohodlnějšího způsobu vymazání počítače Mac.


v mých stopách iPhone a iPadV systému MacOS Monterey dostal váš Mac možnost Vymazat veškerý obsah a nastavení. Tato možnost umožňuje vymazat všechna uživatelská data a aplikace nainstalované uživatelem z počítače Mac, aniž byste museli znovu instalovat macOS, což výrazně usnadňuje obnovení Macu do nového továrního nastavení.

Z Stránka funkcí makra Monterey Na webu Apple:

Vymažte veškerý obsah a nastavení
Předvolby systému nyní nabízejí možnost vymazat všechna uživatelská data a aplikace nainstalované uživatelem ze systému při zachování aktuálně nainstalovaného operačního systému. Vzhledem k tomu, že úložiště v systémech Mac je vždy šifrováno pomocí čipu Apple Silicon nebo T2, je systém okamžitě a bezpečně „vymazán“ poškozením šifrovacích klíčů.

V beta verzi macOS Monterey najdete novou možnost otevřením aplikace Předvolby systému, kliknutím na Předvolby systému na liště nabídek v horní části obrazovky a kliknutím na „Vymazat veškerý obsah a nastavení“ v rozbalovací nabídce. Chcete-li pokračovat v obnovení továrního nastavení počítače Mac, je nutné heslo správce.

Vymažte Mac s dřívější verzí macOS Vyžaduje inicializaci spouštěcího disku a přeinstalujte macOS, takže díky této nové možnosti bude pohodlnější vrátit Mac do továrního nastavení, ať už chcete jednoduše začít znovu s Macem nebo plánujete Mac prodat nebo darovat někomu jinému. Po vymazání počítače Mac se zobrazí asistent nastavení a bude připraven k nastavení jako nový.

macOS Monterey je Nyní k dispozici v beta verzi Pro vývojáře, s veřejnou beta verzí, která bude následovat v červenci.

READ  Dragon Quest Builders 2 přichází na Xbox One 4. května

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *