SpaceX vypustila 20 satelitů Starlink na letu Falcon 9 z Vandenberg Space Force Base – Spaceflight Now

SpaceX vypustila 20 satelitů Starlink na letu Falcon 9 z Vandenberg Space Force Base – Spaceflight Now
Konstelace družic SpaceX Starlink, která zahrnovala prvních šest družic s funkcí Direct to Cell. Dávka byla vypuštěna na misi Starlink 7-9, která odstartovala z Vandenberg Space Force Base 2. ledna 2024. Obrázek: SpaceX

SpaceX odstartovala víkend vypuštěním další várky satelitů Starlink. Mise nazvaná Starlink 8-8 přidala do konstelace na nízké oběžné dráze 20 dalších satelitů, včetně 13 s funkcí Direct to Cell.

Vzlet se uskutečnil z Vandenberg Space Force Base v 5:58 PDT (8:58 EDT, 1258 UTC). Start se uskutečnil necelých 12 hodin poté, co SpaceX vypustila 22 satelitů Starlink ze stanice Cape Canaveral Space Force Station a téměř 48 hodin po čtvrtém letu rakety Starship vypuštěné z jižního Texasu.

Posilovač prvního stupně Falcon 9 podporující tuto misi, s koncovým číslem B1061 ve flotile SpaceX, byl vypuštěn již po 21. a spojil B1062 jako vedoucího letu společnosti. B1061 již dříve zahájila dvě kvarteta astronautů (Crew-1 a Crew-2), dvě mise se sdílenou jízdou na více satelitech (Transporter-4 a Transporter-5) a také devět předchozích misí Starlink.

Něco málo přes pár minut po startu přistál dron B1061 společnosti SpaceX se slovy „Samozřejmě, že tě stále miluji.“ To znamenalo 92. přistání na OCISLY a dosavadní 318. přistání s posilovačem.

Dne 1. června Michael Nichols, viceprezident Starlink Engineering ve SpaceX, poznamenal, že 11 startů Starlink v květnu zahrnovalo 26 přímých satelitů Starlink, které poskytly „více než 8 procent satelitů potřebných pro počáteční přímé spojení. mobilní služba.“

READ  NASA potvrzuje, že vesmírné smetí dorazilo do domu na Floridě

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *